Hör SSK:s klubbdirektör Robert Andersson om det fantastiska gensvaret på insamlingen för nyförvärv. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Insamling för SSK-värvning gav 700 000 kronor – på ett och ett halvt dygn

Uppdaterad
Publicerad

När SSK:s målvakt Fredrik Bergvik tvingades utgå skadad under matchen mot Björklöven i måndags kväll sjösatte klubben en insamling för att kunna värva en ersättare till slutskedet av serien. Gensvaret från supportrarna lät inte vänta på sig – på ett och ett halvt dygn har det swishats in över 700 000 kronor.

– Jag är överrumplad och lite tagen över responsen som klubben fått, säger klubbdirektör Robert Andersson, som ger uppdraget att förvalta pengarna till sportchef Mikael Samuelsson som ansvarar för nyförvärv.

Lugnande besked om skadan

SSK ligger just nu fyra i serien och hoppas nu kunna spetsa eller bredda truppen inför slutspelet. Dessutom lämnar klubben lugnande besked gällande skadan på målvakten Fredrik Bergvik.

– Det var en sträckning och inte en bristning. Han bör vara tillbaka i spel om en eller två veckor, säger Rober Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.