Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Järnaparet Tobias Lindberg och Edna Nava de Souza Lindberg fick en mer hälsosam livsstil i tv-programmet Bästa träningen – enbart av att röra sig mer i vardagen. Nu vill de inspirera andra. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Ändrade livsstil i tv-program – nu vill Järnaparet sprida budskapet: ”Vi inspirerar andra”

Publicerad

Järnaborna Tobias Lindberg och Edna Nava de Souza Lindberg tog tidigare hellre bilen än en promenad. Men efter att de deltagit i SVT-programmet Bästa träningen, där de fick i uppgift att promenera under åtta veckor, har de lyckats bryta sitt stillasittande mönster.

SVT-serien Bästa träningen handlar om att fyra vanliga svenska par som under åtta veckor får olika upplägg på träning; yoga, löpning, kampsport och vardagsmotion. Järnaparet Tobias och Edna fick vardagsmotion och blev genast av med ena bilnyckeln. I stället var det promenader till jobbet och affären som gällde, och dessutom ordinerades gräsklippning med handjagare och hopp på barnens studsmatta.

Vill inspirera övriga Järna att röra sig

När SVT Nyheter Södertälje hälsar på ett halvår efter inspelning har vardagsmotionerandet blivit till en vana och vi får följa med på en av de dagliga vardagspromenaderna. Och under turen visar det sig snabbt att paret blivit en inspirationskälla bland vänner, bekanta och andra i Järna.

– Många av våra vänner har börjat röra sig, eftersom de har fått se vad effekterna blir, säger Tobias Lindberg.

Se mer om parets livsstilsresa, och hur vardagsmotionerandet påverkat deras relation i videon ovan.

Se hela programserien ”Bästa träningen här på SVT play!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer