Joakim Granberg (RP) sålde ”sexistiskt soffbord”. Foto: Blocket.se/Realistpartiet

Joakim Granberg (RP) sålde ”sexistiskt soffbord”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen lade Joakim Granberg, Realistpartiets ordförande, ut en annons på Blocket där han ville bli av med ett annorlunda soffbord.

– Det är ett glasbord med en naken kvinna under, jag hade aldrig köpt det idag, skulpturen är ju vulgär, säger Joakim Granberg, som i annonsen beskrev bordet som ”sexistiskt”.

Han rensade i källaren då han och frun snart ska flytta, berättar han, och båda tänkte direkt att bordet måste bort.

– Först tänkte jag kasta det, men så sa frun att jag kanske kunde få några kronor för det. Och då tänkte jag att det kanske kunde passa i någon klubblokal eller så, säger han och skrattar.

Mamman täckte med duk

Joakim Granberg berättar att han fick bordet när han fyllde 25, men att det sedan täcktes över med en duk eftersom hans mamma inte gillade det.

Bordet såldes bara fem minuter efter att annonsen kom ut och det köptes av två unga killar som hämtade det vid lunchtid under fredagen, de betalade 300 kronor.

– Det var nog dyrt när jag fick det, det är ju en skulptur, men nu ville jag bara bli av med det, det känns skönt, skrattar Joakim Granberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.