Samir Abu Eid Foto: TT

Journalisten Samir Abu Eid får Sankta Ragnhildsmedaljen

Publicerad

Årets Sankta Ragnhildsmedalj kommer att delas ut till Samir Abu Eid, för sina journalistiska insatser i krigsdrabbade områden.

Samir Abu Eid, med rötter i Södertälje och Palestina, är utrikeskorrespondent på TV4 Nyheterna och har innan dess arbetat bland annat på SVT:s Rapport och ABC.

Han får 2018 års Sankta Ragnhildsmedalj, som delas ut till personer som har gjort och gör stora insatser för Södertälje och kommunens medborgare.

I motiveringen står det:

”Som utrikeskorrespondent har Samir Abu Eid arbetat på några av världens mest oroliga platser. Med livet som insats har han rapporterat från krigets Syrien, Irak och Libyen. Han har på ett enkelt och opartiskt sätt förklarat komplicerade världspolitiska frågor. Samtidigt har han låtit oss komma i kontakt med människor som flytt från krigets fasor.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer