• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Linda Asmar/SVT

Justitieministern om organiserad brottslighet i Södertälje: ”Har lång erfarenhet”

Uppdaterad
Publicerad

Justitieministern Gunnar Strömmer (M) besökte under måndagen Södertälje med anledning av arbetet mot den grova organiserade brottsligheten, samt den senaste tidens våldsutveckling i Stockholms län.

Under besöket meddelar justitieminister Gunnar Strömmer (M) att justitiedepartementet under veckan kommer att samla ihop alla kommuner i länet för att få en gemensam lägesbild av Stockholm.

– Ska vi lyckas trycka tillbaka den organiserade brottsligheten med full kraft krävs det att man i delar av det offentliga och privata delarna samverkar tajt med varandra, säger Gunnar Strömmer (M), justitieminister till SVT Södertälje.

Hör justitieministern svara på tre frågor om den organiserade brottsligheten i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet