Idéskiss på hur anläggningen kan komma att se ut. Foto: Nykvarns kommun

Klart: Nykvarn får motortestlabb

Uppdaterad
Publicerad
Nu är det klart att det planerade testlabbet i Nykvarn blir verklighet. Bolaget Seel, som ägs av Chalmers tekniska högskola och bolaget Rise, har nu fattat det formella beslutet.

Den planerade motortestanläggningen ska ligga utanför centrum i Nykvarn, vid Stockholm Syd Mörby. I labbet ska olika aktörer i branschen kunna ta fram nya tekniska lösningar för motorfordon.

Motorbana planeras vid labbet

Som SVT rapporterat om tidigare planeras det även för en motortestbana i anslutning till labbet. Banans sträckning har dock tidigare kritiserats av Friluftsfrämjandet. (Se mer om den delen projektet i videon nedan).

Beslut gällande motortestbanan kommer dock i ett senare skede av projektet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bengt Andersson samhällsbyggnadschef i Nykvarn menar att projektet är viktigt för jobbskapandet i regionen, men Kristin Persson från Friluftsfrämjandet är kritisk och ser stora problem. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer