Foto: TT

Kommunen misstänker skenskilsmässa – make flyttade till industrifastighet

Publicerad

Södertälje kommun misstänker en skenskilsmässa mellan makar och nekar därför kvinnan försörjningsstöd. Kommunen upptäckte att mannen folkbokförts i en industrifastighet där det saknades sovplats.

Kvinnan överklagade Södertälje kommuns beslut till Förvaltnngsrätten och fick där rätt. Men då överklagade kommunen – som nu får rätt av Kammarrätten.

Socialnämnden i kommunen skriver i sin anmälan att det finns anledning att misstänka att det rör sig om felaktig folkbokföring samt att det faktum att kvinnan inte sökt efter inneboende kan förklaras med att den före detta maken fortfarande bott kvar i bostaden. Nämnden misstänker bidragsbrott.

”Behov av att träffa sin far”

Kvinnan, som tillsammans med sina två tonårsbarn bor i en fyrarums lägenhet och som tidigare fått nästan 10 000 kronor i månaden i ekonomiskt bistånd för sin hyra, nekar till brott. Hon uppger att familjen träffas ofta och att barnen har behov av att träffa sin far.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer