Foto: SVT

Kommunen vill avhysa EU-migranter

Uppdaterad
Publicerad

EU-migranter som har bosatt sig på kommunal mark i Pershagen bör avhysas. Det skriver Södertälje kommun till Kronofogden.

Det är oklart hur många personer som ockuperat skogsmarken i Pershagen. Men enligt kommunen har ockupanterna byggt kojor på platsen och diverse prylar samt sopor återfinns i buskagen runt tälten.

Kräver omedelbar avhysning

”Boplatsen verkar väl etablerad då gräs och buskage har röjts för att ge plats för kojan”, skriver kommunens säkerhetschef, Per Tegel, till Kronofogden.

Han kräver omedelbar avhysning av samtliga som bosatt sig på marken och att man river de uppbyggda boplatserna samt att fordon och annan egendom flyttas därifrån.

”Sanitär olägenhet”

Vidare står det att ”det finns goda grunder att anta att de boende även uträttar sina naturbehov i de närmaste omgivningarna. Allmänheten har vid upprepade tillfällen hört av sig om att platsen blivit en sanitär olägenhet och att de känner stor otrygghet att gå förbi platsen”.

Säkerhetschefen avslutar sin skrivelse till Kronofogden med att hoppas på skyndsam handläggning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer