Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Rosanna Lindén/SVT

Kommunens svar: ”Ska testa att såga av tänderna”

Uppdaterad
Publicerad

I flera år har Mälarbron fastnat i uppfällt läge under varma sommardagar och blockerat biltrafiken mellan Turingegatan och Stockholmsvägen. Men trots försök att automatisera processen med nedkylning är det fortfarande manuell vattning som måste till för att bron inte ska svälla och fastna.

– Det finns ingen garanti för att den låser sig igen, säger samhällsbyggnadsdirektör Andreas Klingström i Södertälje kommun.

I dagsläget vattnas bron manuellt tre gånger om dagen, detta trots att kommunen under flera år har sagt att ett automatiserat system är på väg.

Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör i Södertälje kommun kan inte ge något besked om hur en slutgiltig lösning på problematiken kring bron kommer att se ut, utan menar att kommunen måste prova olika lösningar.

Hör om kommunens strategi framåt i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.