Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (S). Foto: SVT

Kommunens uppmaning efter helgens trängsel: ”Skärp er”

Uppdaterad
Publicerad

Budskapet till Södertäljeborna var tydligt från kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) när kommunen hade presskonferens angående coronapandemin på onsdagen.

Enligt kommunen har trängseln blivit värre både på restauranger och på badstränder när värmen kom till helgen.

– Vi förstår att man längtar efter sol, men det egna ansvaret är stort. Skärp er: håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om ni har minsta symptom, sade Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (S) på presskonderensen.

Coronaviruset i Södertälje

Trängsel på fyra restauranger

Enligt kommunens miljöchef Helena Götherfors upptäcktes trängsel på en av fyra restauranger i Södertälje under helgen. Även på badplatserna har man sett trängsel och där kommer man nu att sätta upp tydligare skyltar.

– Ser man att det är fullt med folk när man kommer till en badplats, åk därifrån, säger Boel Godner

Slut på distansundervisning

Kommunen meddelade även att distansundervisningen för gymnasiet och vuxenutbildningen nu är över och att man planerar för undervisning på plats i skollokalerna som vanligt efter sommarlovet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet