Nyöppnad fil kortar köerna vid Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen så avsatte Trafikverket en hel fil till för södergående trafik förbi Södertälje.

Efter lastbilsolyckan på midsommarafton så har köerna vid Södertälje varit extremt långa. Men nu ser det ut som att trafiken verkar flyta på lite bättre. Under onsdagen stängde Trafikverket av Saltsjöbron helt för all norrgående trafik och öppnade upp det andra körfältet för södergående trafik.

Kortare köer

Åtgärden verkar också ha gett resultat, enligt Trafikverket var köerna vid 14-tiden kortare än på länge. Just då var det kö halvvägs till Moraberg, något som går att jämföra med tidigare dagar då det varit kö till Salem vid samma tidpunkt.

Flera faktorer bakom kortare köer

Trafikverket menar dock att de kortare köerna sannolikt beror på flera faktorer, så som att många väljer andra färdmedel eller resvägar, och inte bara den nyöppnade vägfilen.

Enligt Trafikverket kommer Saltsjöbron sannolikt användas enbart för södergående trafik så länge som arbetet med motorvägsbron pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.