Foto: Marco Blomberg

Kraftig brand i bilverkstad – avspärrningarna hävda

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna i en bilverkstad på Näsbyvägen i Nykvarn vid 02.00-tiden natten mot lördagen. Räddningstjänsten försökte rädda fastigheten men utan resultat.

Byggnaden totalförstördes och polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand. Räddningstjänsten spärrade av ett större område då det fanns risk för explosion.

Strax före 06.00 på lördagsmorgonen kunde avspärrningarna hävdas.

– Då bedömde vi att det inte längre fanns en explosionsrisk eftersom att de gasflaskor som fanns i elden redan har exploderat, säger Torsten Käll, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Enligt honom ska det ha varit kraftiga explosioner i området.

– Det var ordentliga smällar, men inte så det flög splitter, säger han.

Är det helt lugnt i området nu?

– Vi har två brandmän och en tankbil kvar under dagen som jobbar med eftersläckning och ser till att brandrester inte sprider sig, säger Torsten Käll.

Enligt polisen ska ingen ha skadats i branden.

– Ingen är förd till sjukhus. Men i verkstadslokalen så finns det, förutom en bilverkstad, även en bostadsdel. Den personen fick lämna bostaden, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.