Trafiken stoppades i södergående riktning efter att en olycka inträffade på E4:an strax söder om Järna på torsdagen. Foto: Pontus Stenberg

Lastbilskrock söder om Järna – trafiken på E4:an stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och två personbilar krockade söder om Järna i södergående riktning på torsdagsförmiddagen. E4 söderut stängdes av helt och det var begränsad framkomlighet norrut.

Olyckan inträffade vid 10-tiden. Polis, sjukvård och brandförsvar var på plats.

– En personbil fick bärgas från platsen, och lastbilen står kvar och förs bort vid senare tillfälle, säger Eva Nilsson presskommunikatör på polisens ledningscentralen.

Vid 10.30-tiden var E4:an totalavstängd i södergående riktning, och det var även begränsad framkomlighet i norrgående riktning.

Polisen skriver att en person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Vid 11.20 var trafiken är inte längre stoppad, men trafiken förbi olycksplatsen kommer påverkas tills arbetet på olycksplatsen är klart.

Inget brott misstänks ligga bakom olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.