Foto: SVT

Krock mellan pendeltåg och taxi – chaufför förd till sjukhus

Publicerad

En olycka har inträffat mellan Södertälje Syd och Järna, vid en järnvägsövergång.

– Man har varit på sjukhuset under eftermiddagen och pratat med taxichauffören, men skadeläget är fortfarande oklart, säger Tove Hägg vid Stockholmspolisen.

Pendeltågstrafiken är stoppad och vägen avstängd, de cirka 50 passagerarna som var på tåget ska vara evakuerade. SL har satt in ersättningsbussar mellan Södertälje hamn och Gnesta i båda riktningarna och det kommer dröja innan man kan använda spåren igen.

Tåget knuffade ner bilen i diket

Tågföraren ska ha sett en taxibil stå still på spåret vid en övergång och då ha börjat bromsa, men inte hunnit stanna helt utan ska i låg hastighet ha kört på bilen. Bilen ska enligt uppgifter till MTR ha knuffats ner i diket när den blev påkörd av tåget. Den har bärgats från platsen.

Det var en så kallad övervakad övergång med bommar som taxibilen hade fastnat vid.

– Bommarna är konstruerade så att de ska ge vika om man kör på dem, så om olyckan är framme som för den här taxichauffören så är det bara att köra på bommarna, uppmanar Claes Nyberg, pressansvarig på MTR.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer