Jonas Packalén upplever inte att antalet krogbesökare är lika högt som innan pandemin: ”Man är nog lite restriktiv fortfarande mot att vara ute i publika miljöer”. Foto: SVT/Ellinor Knoxborn

Polisen om nya utelivet i Södertälje: ”Lönehelgen blir en utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Tre veckor har gått sen restriktionerna lättade och kroglivet kom igång på riktigt i Södertälje. Polisen har delvis fått prioritera om sina resurser när allt fler rör sig på gatorna igen och snart väntar lönehelg.

I februari berättade Södertäljepolisen Jonas Packalén att man styrt om en del polisresurser till hembesök, då stora delar av utelivet var på paus under pandemin. Men i och med de förlängda öppettiderna på krogarna rör sig allt fler ute igen och fler är mer berusade.

– Jag skulle inte säga att vi lägger mindre resurser någonstans, det handlar mer om att vi behöver ha en prioriterad närvaro. Det är viktigt för oss att det finns en trygghet i centrala Södertälje därför lägger vi resurser där, Jonas Packalén. 

Hör Jonas Packalén i klippet om hur polisen jobbar inför nästa helg: ”Första lönehelgen sedan restriktionerna släppte”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet