Genrebild. Foto: TT

Kvinna attackerades av tre hundar – ägare åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Under sin dagliga promenad vid Tveta kyrka kom plötsligt tre lösspringande hundar emot henne. Kvinnan attackerades och blev biten i armen. Nu åtalas en hundägare i 50-årsåldern för att ha brustit i tillsynen över sina hundar.

Det var i slutet på förra året som händelsen inträffade. När den attackerade kvinnan konfronterade ägaren ska denna ha slagit den ena hunden och därefter lämnat platsen.

Hundägaren, som nu står åtalad för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter, har sedan tidigare blivit anmäld av grannar, både till bostadsbolag och till polis, för bristande kontroll över sina husdjur. Redan 2017 fick hon föreläggande om att koppla hundarna med utomhusvistelse eller ställen där möten med människor eller djur kan ske.

Finns videobevis

Vid incidenten med attacken uppgav en granne för polisen att de haft problem i tre års tid med att ägaren släpper lös sina hundar i området, bland annat i närheten av en lekplats. Många boende, både barn och vuxna, ska ha vittnat om ett obehag och en rädsla för att bli attackerade. Som bevisning finns flertalet videofilmer på de lösspringande hundarna.

 I förhör med polisen har kvinnan medgett en del av händelserna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.