Foto: TT

Kvinna dömd för misshandel – skyller på gastric bypass-operation

Uppdaterad
Publicerad

I juni misshandlade en kvinna flertalet personer under ett krogbesök i Södertälje. Kvinnan döms nu till fängelse och att betala skadestånd till utsatta offer.

Det hela utspelade sig vid en bar i centrala Södertälje. Barens ägare körde iväg den nu dömda kvinnan från baren efter att hon bråkat högljutt med en annan person i hennes sällskap. Väl på uteserveringen började kvinnan dunka sitt huvud blodigt mot ett staket innan hon vände tillbaka in mot krogen för att hämta sin kvarglömda väska.

När barägaren försökte stoppa kvinnan från att komma in uppstod tumult och han fick utstå slag och spark. En annan arbetare på krogen blev sparkad i skrevet av kvinnan.

Förbipasserande man ingrep

En förbipasserande man blev vittne till tumultet och ingrep genom att brotta ner och hålla fast kvinnan tills polis anlände till platsen. Medan de väntade på polis dunkade kvinnan sitt eget huvud mot marken. Mannen som ingrep fick då en filt som han kunde lägga under kvinnans huvud.

Väl på plats satte polisen handfängsel på kvinnan innan de förde in henne i polisbilen. Kvinnan började dunka huvudet i bilens inredning, och när en av poliserna öppnade dörren och försökte lugna ner henne fick han en spark i huvudet. Kvinnan spottade även den andre polisen i ansiktet.

Skyller på gastric bypass-operation

I rätten hade kvinnan ingen förklaring till varför hon betett sig som hon gjort. Hon har inga minnen av händelsen. Före barbesöket ska hon ha druckit en cider. Hon nämner att hon genomgått en gastric bypass-operation vilket enligt henne gör en lättpåverkad av alkohol.

Kvinnan döms nu för misshandel, våldsamt motstånd och våld, hot och förgripelse mot tjänsteman. Kvinnan döms till sex månaders fängelse och ska betala den sammanlagda summan av 18 000 kronor till dem som utsattes för våld vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.