Kvinnan döms till fängelse i två år och tre månader. Foto: TT

Kvinna i Södertälje döms till fängelse efter hot och våld mot sina barn

Publicerad

Efter flera olika lagbrott, bland annat mot sin familj, döms en kvinna i Södertälje till drygt två års fängelse.

En kvinna i Södertälje döms av Södertälje tingsrätt för olaga frihetsberövande, två fall av grov fridskränkning, olaga hot, grovt olaga hot, hemfridsbrott, stöld, fyra fall av ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Hon har hotat sina barn och sagt till dem att hon ska hänga, skjuta och skära dem. Vid flera av dessa tillfällen har hon även hållit i en sax, kniv eller annat vasst föremål. Hon har också knivskurit sina barn.

Döms till fängelse

Kvinnan har även slagit sina barn och hängt dem utanför ett fönster eller balkongräcke. Hon har under drogpåverkan låst in en manlig bekant i en lägenhet genom att låsa polislåset och gömt undan nyckeln. Mannen var inlåst i ett dygn och hon hotade att skada honom genom att bland annat säga att hon skulle ”hugga honom när han somnade”.

För dessa brott döms hon till fängelse i två år och tre månader och ska betala ett skadestånd till brottsoffren på totalt närmare 170 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.