Foto: TT

Salem införde balkongförbud – får bakläxa

Uppdaterad
Publicerad
Salems kommun tyckte att balkongerna på Söderby gårds väg var i så dåligt skick att man förbjöd all användning av dem. Hyresvärden överklagade beslutet och nu upphäver länstyrelsen kommunens förbud, rapporterar Hem & Hyra.

Boende i ett hyreshus i Salems kommun klagade på flera brister. Bland annat dålig inomhusluft och balkonger i dåligt skick. Då kopplades kommunen in och inspekterade huset. Bygg- och miljönämnden fram till att balkongerna kunde vara farliga att använda och förbjöd därför all användning.

Nämnden krävde också att hyresvärden, Rostaden Förvaltnings AB, skulle besikta balkongerna och fasaden inom två månader. Hyresvärden överklagade beslutet till länsstyrelsen – och fick rätt. Det rapporterar Hem & Hyra.

Balkongerna okej enligt utredning

Länsstyrelsen meddelar att de upphäver kommunens beslut eftersom de hävdar att kommunen har begått flera fel. Bland annat har kommunen inte angett för vem förbudet ska gälla eller hur länge balkongförbudet ska gälla.

När det gäller balkonger så anser länsstyrelsen inte att de är i dåligt skick och håller inte med om att de ska stängas av. Beslutet är baserat på hyresvärdens inskickade utredning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer