I Hovsjö centrum ligger två restauranger vägg i vägg.

Skottlossning i restaurang i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

En person gick in på en restaurang i Hovsjö i Södertälje under onsdagseftermiddagen och öppnade eld. Flera personer befann sig i lokalen, uppger polisen.

Larmet om skjutningen inkom till polisen klockan 16.45. En person ska ha avlossat ett antal skott i en restaurang i Hovsjö centrum.

– En person har skjutit mot personer inne på restaurangen, men när vi kom in var det inte någon kvar, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen.

Polisen vet ännu inte hur många skott som avlossades eller hur många som var inne på restaurangen. Det finns i nuläget inget som tyder på att någon skadades vid skjutningen.

– Vi har hittat hylsor på platsen bland annat, så vi kan konstatera att skott avlossats men vi har ännu inte anträffat någon skadad person, säger Anna Westberg.

Polisen utreder händelsen som försök till mord och flera vittnen har förhörts. Ingen misstänkt är gripen.

Tog skydd i kiosk

Flera personer befann sig i en kiosk på andra sidan torget när skottlossningen skedde. Ingen vill bli citerad, men de berättar för SVT Nyheter att de tog skydd tillsammans i kiosken och fällde ner metalljalusierna när de hörde smällarna från skotten.

Vid 21-tiden på onsdagskvällen pågår fortfarande en teknisk undersökning i två angränsande restauranglokaler vid Hovsjö centrum och en del av torget är avspärrat av polisen.

Ingen gripen

På torsdagsmorgonen var fortfarande ingen gripen misstänkt för skjutningen.

– Vi har ingen frihetsberövad men jobbar vidare med utredningen och samlar information på platsen, säger Thomas Sjösten på Södertäljepolisen som även uppmanar allmänheten att kontakta polisen om man sett, hört eller vet någon om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.