Långtradaren stod och blockerade samtliga körfält under måndagen efter att den vikt sig och krockat med broräcket. Foto: Melek G

Långtradare krockade med broräcke på E20

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 18 larmades räddningstjänst och polis till avfarten på E20 i höjd med Hovsjövägen, med anledning av att en lastbil blockerar E20 mot Strängnäs.

En lastbil med släp blockerade under måndagen samtliga körfält på E20 i riktning mot Strängnäs.

– Det ser ut som att en lastbil har kilat sig fast mellan vägräckena när jag tittar på trafikverkets bilder, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson.

Både polis och räddningstjänst var på plats.

– Långtradaren har vikt sig och kört in i broräcket, som blivit lite demolerat, säger Lennart Meijer, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Avfarten från E4:an mot E20 stängdes av och trafiken leddes om till andra vägar.

Enligt räddningstjänsten ska ingen ha skadats vid olyckan.

Flera bärgningsbilar var på plats för att bärga lastbilen. Strax innan halv åtta på kvällen meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik. Dock bara ena körfältet då det andra är avstängt för reparationsarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.