Foto: TT

Lista: Tre utflyktsmål för hemmasemestern

Uppdaterad
Publicerad

Planerar du att stanna hemma i sommar eller vill du ta med dina besökare på utflykt? SVT bad Södertäljebyrån tipsa om tre utflyktsmål i vår södra del av länet.

1. Naturreservaten och den nya kustleden

Den som vill uppleva naturen kan passa på att gå längs den nya kustleden mellan naturreservaten i Farstanäs och Yttereneby. Man kan ta sig till vandringsledens startplatser med buss.

Andrea Hudatzky, värd på Södertäljebyrån. Foto: Privat

– Intresset för att vandra och cykla är stort, det är vad de flesta som besöker turistbyrån just nu frågar om, säger Andrea Hudatzky, värd på Södertäljebyrån.

2. Taxinge slott i Nykvarn

Är man sugen på att se sig om och fika i slottsmiljö kan ett besök på Taxinge slott i Nykvarn vara helt rätt.

– Där har man spelat in ”Hela Sverige bakar” och det är väldigt fint i området runtomkring. För en heldagsutflykt kan man också bada eller åka med ångtåget eller ångbåten till Mariefred.

3. Torekällberget

För den som vill hålla sig i Södertälje men ändå uppleva lantlig miljö med bland annat kor, hästar och höns kan ett besök på Torekällberget passa.

– Här finns något för hela familjen. De har bevarat många av Södertäljes gamla byggnader från 1800-talet. Det odlas också mycket på området som sen serveras på kaféerna. De som jobbar där brinner verkligen för vad de gör, säger Andrea Hudatzky.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.