Polisen har fått in flera samtal om smällare och raketer under dagen. I klippet hörs en smällare gå av mitt i centrum. Foto: SVT/David Moro

Livat i centrum då Södertäljeeleverna tog studenten: ”Inte lämpligt”

Uppdaterad
Publicerad

Bengaler avfyrades och trängsel uppstod när nära 300 studenter och anhöriga samlades vid ett, enligt polisen, ”egeninitierat firande” i Dalparken.

– Inte alls lämpligt, bara för att det är studenten innebär det inte att det blir laglöst land, Mikael Alfredsson, kommunpolis i Södertälje.

Polisen uppger att några personer fått böter utdömda och att det även kan bli aktuellt med anmälningar för brott mot ordningslagen i och med att pyroteknik avfyrats.

– Vi har haft drönare i luften för att dokumentera allting och det kan dyka upp i rapporter i efterhand, säger Mikael Alfredsson.

Kritisk till anhöriga

Ingen person har rapporterats skadad. Dock är polisen orolig för smittspridningen i och med trängseln som uppstod på flera platser i centrum under dagen.

– Covid-19 tar inte hänsyn till att det är student. Man kan önska att ansvaret hade varit större, inte bara från studenterna utan även från anhöriga som varit där.

Hör polisen om studentfirandet: ”Vi har fått en hel del samtal från medborgare”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.