M-förslag: Riv Norsborgs centrum

Uppdaterad
Publicerad

För att få ordning på Norsborgs centrum föreslår Moderaterna i Botkyrka att kommunen köper hela anläggningen – för att riva den och istället bygga nytt.

Det råder delade meningar om Norsborgs centrum.

– Det är tråkigt och fallfärdigt. Inget har gjorts åt centrum de senaste tio åren. Om jag inte hade jobbat här hade jag inte åkt hit, säger Gunlög Karlin.

Restaurangägaren Fehmi Aslan håller inte med. Han trivs bra.

– Jag tycker inte att det är värre än några andra förortscentrum, säger han.

M: ”Riv och bygg nytt”

Botkyrkamoderaten Yngve Jönsson kallar Norsborgs centrum för en skamfläck. Partiet föreslår att kommunen ska köpa hela centrumanläggningen.

– Riv det och bygg höghus med bostäder. I bottenplan går det att spränga in servicetjänster, säger han.

– Ska vi köpa det ska vi utgå från anläggningens skick. Då snackar vi inte miljarder utan miljoner.

S: ”Inget för politiker”

Det företag som äger Norsborg centrum i dag har lagt ut lokalerna till försäljning, men vill inte säga mer än så till SVT Nyheter Södertälje.

Den styrande röd-gröna majoriteten i Botkyrka menar, tvärtemot Moderaterna, att kommunen inte ska driva centrumfrågan. Politikerna ska inte lägga sig i försäljningen, säger kommunalrådet Katarina Berggren (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer