Partiledaren Anna Kinberg Batra och Moderaternas gruppledare i Södertälje Marita Lärnestad. Foto: TT

M i Södertälje: Anna Kinberg Batra är också en människa

Uppdaterad
Publicerad

Nu kräver hela nio M-förbund runt om i landet att partiledaren Anna Kinberg Batra ska avgå. Men i Södertälje backar man fortfarande sin partiledare och tycker att kritiken mot henne framförts på fel sätt.

Kravet för ett nytt partiledarval är uppfyllt, eftersom fler än åtta förbund nu kräver partiledarens avgång. Men Marita Lärnestad (M), gruppledare för Moderaterna i Södertälje, menar att partikamraterna hade kunnat agera på ett annat sätt.

– Anna Kinberg Batra är inte bara partiledare, utan också människa och förälder. Det måste kännas jättetungt. Jag hade gärna sett att det här skötts annorlunda och att man diskuterat det här i lugn och ro och gått via valberedningen.

Vad tycker du om din partiledare?

– Jag tycker Anna Kinberg Batra är en duktig person, men det är klart att det är tufft att ta över efter Fredrik Reinfeldt.

Vem vill du se som ny partiledare?

– Jag har ingen kandidat som jag kan se träda in efter Anna Kinberg Batra. Jag kan inte känna ”här har vi en kronprins eller kronprinsessa”.

Vad säger du om dina partikamraters agerande?

– Majoriteten bestämmer, men att vi inte lyckats nå ut med vår politik har vi alla ett gemensamt ansvar för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moderaternas kris

Mer i ämnet