Gustav Ekström tror inte att amorteringskravet kommer att påverka Södertälje. Foto: SVT

Mäklare tror inte att Södertälje kommer påverkas av amorteringskravet

Uppdaterad
Publicerad

Bostadspriserna har sjunkit något i Södertälje de senaste månaderna. Men flera mäklare tvivlar på att det nya amorteringskravet kommer att påverka marknaden i Södertälje.

En rundringning som SVT Nyheter Södertälje har gjort visar att de flesta mäklare inte tror att Södertäljes bostadsmarknad kommer påverkas av det nya amorteringskravet.

– På sådant som är väldigt dyrt tror jag att det kan påverka lite grann, men annars tror jag inte att det kommer påverka jättemycket, säger Gustav Ekström, fastighetsmäklare på Bo Lundvall & son.

Att bostadspriserna sjunkit under hösten tror han beror på ett ökat utbud, snarare än amorteringskravet. Han menar dessutom att det nya amorteringskravet är nyttigt för att det kan sänka skulden för vissa och därmed stabilisera marknaden.

Men det finns de Södertäljemäklare som märker av fallande priser. En mäklare som SVT varit i kontakt med säger till exempel att köpare och säljare i dag har svårt att mötas vad gäller pris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.