Polisen hittade bland annat en störsändare och en slangbella i mannens garderob. Foto: Polisen/från förundersökning

Man i Södertälje döms – hade olaglig störsändare i garderoben

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man i Södertälje döms till 2 000 kronor i dagsböter efter att polisen hittat en olaglig störsändare i hans rum. Enligt mannen själv skulle den användas för att stänga ner hans syskons mobiltelefoner.

Efter ett våldsamt upplopp i Södertälje i september 2017 bestämde sig polisen för att göra en husrannsakan hemma hos en 22-årig man. Under rannsakan hittades en olaglig störsändare och nu döms mannen till sammanlagt 2 000 kronor i böter för brott mot lagen om elektronisk kommunikation.

Till polisen säger den misstänkta mannen att han skulle använda störsändaren för att kunna stänga av hans småsyskons mobiltelefoner eftersom att de delar rum. Störsändaren hittades i mannens garderob och där fann polisen även ett testkit för cannabis, knivar och en slangbella.

Mannen har berättat att han har köpt störsändaren på en kinesisk hemsida och att han inte kände till att den var otillåten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.