Mannen kräver nu skadestånd på 250 000 kronor. Foto: TT

Man i Södertälje häktades misstänkt för mord – kräver skadestånd på 250 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

En man som bor i Södertälje kräver nu 250 000 kronor i skadestånd från staten. Detta efter att ha suttit frihetsberövad i drygt ett halvår misstänkt för mord. Ett brott han senare frikändes från.

Mannen som är i 20-årsåldern satt häktad i över ett halvår förra året misstänkt för ett mord som ägde rum i en annan del av Sverige.

Han friades i både tingsrätten och hovrätten då det inte fanns tillräckligt med bevis som pekade på honom som gärningsman och nu kräver han skadestånd för tiden han var frihetsberövad.

Det höga beloppet motiveras med det grova brottet han var misstänkt för. I skadeståndsansökan står det även att mannen inte kunde bo kvar i området där mordet begicks då det blivit allmänt känt att han var misstänkt för brottet. Han ska ha behandlats illa och kände sig tvungen att flytta från den delen av landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.