Mannen häktades på fredagseftermiddagen. Foto: TT.

Kvinna död – man i 20-årsåldern häktad för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som stacks med ett vasst föremål i Järna under torsdagskvällen avled senare av sina skador. En man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för mord, han ska även ha erkänt under häktesförhandlingarna.

Larmet kom sedan det förekommit uppgifter om att en beväpnad man betett sig hotfullt. Polisen grep mannen på platsen, och den skadade kvinnan fördes till sjukhus.

Mannen är häktad, misstänkt för dådet och ett åtal kommer väckas den 23 november. Under häktesförhandlingen på fredagen erkände mannen.

– Han tar på sig skulden. Nu är det viktigt att det hålls ett utförligt förhör med en försvarare närvarande. Ett blankt erkännande säger inte så mycket och i dagsläget vet vi inte riktigt vad han erkänner att han gjort, säger Sara Sundström, åklagare på Södertörns åklagarkammare.

Nu pågår en förundersökning med vittnesförhör och tekniska undersökningar.

Kände varandra

Mannen och kvinnan ska ha känt varandra sedan tidigare, men exakt hur deras relation såg ut vill inte polisen kommentera.

– Det är det vi kan säga nu. De är inte okända för varandra, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.