Polisen genomför teknisk undersökning vid parkeringen i Ronna där en man sköts i benet. Foto: Samy Dahlman/SVT

Man skjuten i benet på parkering i Ronna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har skjutits i benet på en parkering i Ronna i Södertälje. Den skjutne mannen har skador i benet men var talbar när polisen kom till platsen.

Larmet om skjutningen kom strax efter klockan fem på tisdagsmorgonen. När polisen kom fram till utomhusparkeringen i Ronna påträffades en skottskadad man i 40-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans.

– Mannen ska ha gått ut från sin bostad och varit på väg till sin bil när en eller två personer skjutit mot honom och träffat honom i benet, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Går igenom kamerabilder

Platsen där mannen påträffades har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att ske. Polisen har även sökt med hund efter möjliga gärningsmän men ännu är ingen gripen. Enligt polisen finns det vittnesuppgifter om att en eller två personer sprungit från platsen efter skjutningen.

– Vi har även aktiverat vår bildanalysgrupp. Ronna är ett område som har en del kameror, så vi tittar på bilder och hoppas att det ska kunna ge något. Vi har också knackat dörr i de bostäder som har fönster mot parkeringen, säger Carina Skagerlind.

Under dagen kommer det att finnas ökad polisnärvaro för att skapa trygghet i området och polisens kriminaltekniker arbetar fortfarande på platsen. Polisen vet ännu inte skadeläget på mannen och det finns än så länge inte någon som är frihetsberövad.

En förundersökning om försök till mord är inledd.

Ett stort område runt parkeringen spärrades av. Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.