Foto: SVT/Från kortfilmen ”Assistenten”

Med film och teater i blodet – Angelo från Nykvarn blir femte generationens regissör

Uppdaterad
Publicerad

Kultur har alltid varit en stor del av Angelo di Ponzianos liv. Hela hans släkt arbetar inom film och teaterbranschen och nu väntas han bli näst på tur.

Idag arbetar Nykvarnsbon Angelo di Ponziano med casting och studerar vid Stockholms filmskola för att bli manusförfattare och regissör.

– Att skriva manus är något av det roligaste jag vet. Det är en svårighet att både vara manusförfattare och regissera men det är något jag vill uppnå. Jag vill bara bli den bästa jag kan bli, säger Angelo di Ponziano.

Efter utbildningen blir han den femte generationen i släkten som arbetar som regissör. Hans största inspirationskällor är hans morfar Jan Molander och gammelmorfar Gustav Molander som var regissör och jobbade med bland annat Gösta Ekman den äldre och Ingrid Bergman.

Blev tidigt intresserad av berättande

Men intresset för filmskapandet och berättandet började först när Angelos skådespelar-pappa tog med honom till biografer när han var barn.

– Jag började titta på skräckfilmer när jag var kanske sex-åtta år. Han förklarade vad det egentligen var och hur det kunde existera och det gjorde mig mindre rädd och mer intresserad av vad som egentligen berättades.

I klippet kan du se en bit från en kortfilm som Angelo har skapat tillsammans med sina klasskamrater. I huvudrollen är en upptagen affärskvinna som har en klon av sig själv i form av en artificiell intelligens som agerar assistent för huvudkaraktären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.