Foto: Roger Strandberg, Swepic

Miljonbidrag klart till skidbacken

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen beslutade Kultur- och fritidsnämnden i Södertälje att bevilja ett investeringsbidrag på 2,3 miljoner kronor till Friluftsfrämjandet som driver Ragnhildsborgabacken.

Södertäljes enda skibacke drivs helt av idella krafter. Bidraget som söktes är till för att för att rusta upp liften, köpa en pistmaskin och en ny maskinhall. Men också för att öka kapaciteten för snötillverkningen.

Anläggningen har de senaste tio åren i genomsnitt haft öppet för utförsåkning runt 30 dagar per vinter. Med de nya pengarna i ryggen hoppas Friluftsfrämjandet nu kunna utveckla verksamheten ytterligare.

– Det här betyder att vi kan satsa långsiktigt på backen och säkra att det finns en lokal skidbacke i Södertälje, säger ordförande Bertil Ahlqvist.

Hur kommer de som besöker backen att märka av detta bidrag?

– Förhoppningsvis kommer besökarna märka av att vi kan ha öppet backen mer eftersom vi kan göra snö vid högre temperaturer.

Om föreningen bakom skidverksamheten skulle upphöra kommer all utrustning att tillfalla kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.