Misshandlade festdeltagare – en misstänkt person gripen

Uppdaterad
Publicerad

Under natten misshandlades först en taxichaufför och sedan två personer i en lägenhet på samma adress i Fornhöjden, Södertälje. En misstänkt person greps när polis kom till platsen och ska under dagen förhöras och ytterligare en person är misstänkt.

Vid halv femtiden i morse anmälde en taxichaufför att han blivit misshandlad när två kunder inte var nöjda med priset för sin resa.

– Chauffören blödde från näsan men behövde inte uppsöka läkarvård, säger Thomas Sjösten förundersökningsledare vid Södertäljepolisen.

En timme senare kom ett nytt larm från samma adress där det pågick en fest, enligt polisen.

– Festen spårade ur och två gärningsmän ska ha slagit sönder inredningen i lägenheten. Därefter misshandlades en kvinna och en man, säger Thomas Sjösten.

När polisen kom till platsen hade en av de misstänkta gärningsmännen försvunnit, men en 22-årig man som var kvar på plats kunde gripas. Han fördes till polisstationen och ska under dagen förhöras.

-Utredningsläget är gott och vi har även information om vem den andra misstänkta personen är, säger Tomas Sjösten vid Södertäljepolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.