Polis spärrade av området i centrala Södertälje efter att en man knivskars i magen. Foto: SVT

Misstänkt för knivskärning i centrala Södertälje häktas

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit anhållen, misstänkt för att ha knivskurit en annan man i centrala Södertälje i torsdags förra veckan, häktades under onsdagen vid Södertälje tingsrätt.

Mannen, som är i 20-årsåldern, har suttit anhållen sedan i måndags. Han häktades på onsdagseftermiddagen vid Södertälje tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

– Vi har säkrat teknisk bevisning i form av kläder och annat, och har skickat telefoner på analyser, säger Johan Allard, kriminalkommisarie vid polisen i Södertälje.

Knivskärningen ägde rum på torsdagseftermiddagen i förra veckan i närheten av Turingegatan. Den knivskurne mannen har i förhör namngett den misstänkte.

Hur är tillståndet för mannen som blev knivskuren?

– Han fick allvarliga skador, men man bedömer att läget är stabilt, säger kammaråklagare Marcus Ekman efter onsdagens häktningsförhanding.

Häktas mot sitt nekande

Den häktade mannen är hemmavarande i Göteborg. Han nekar till brott, och häktas mot sitt nekande.

Polisen utreder eventuella motiv till brottet. Den kvinna som under lördagen förra veckan anhölls, misstänkt för inblandning i dådet, frigavs eftersom bevisläget mot henne inte bedömdes vara tillräckligt för en häktningsbegäran.

– Hon är fortfarande en viktig del av utredningen, säger Johan Allard.

Kammaråklagare Marcus Ekman tror att utredningen kan vara klar inom en månad – och att huvudförhandlingen kan hållas kort därefter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.