En man i 20-årsåldern har anmält att han blivit rånad i centrala Jönköping under natten till söndag. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt mordförsök – man i 30-årsåldern hittades i brinnande bil i Hovsjö

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan midnatt inkom ett larm om en brinnande bil i Hovsjö. På platsen anträffades bilens ägare sittandes i bilen – mannen uppgav då att någon försökt döda honom och polisen har nu inlett en förundersökning gällande misstänkt mordförsök.

Den brinnande bilen hittades på en parkering på Granövägen i Hovjsö. Mannen som satt i den, en man i 30-årsåldern från Södertälje, är inte känd av polisen sedan tidigare. Han brännskadades och fick vårdas på sjukhus men enligt polisen ska skadorna inte vara livshotande.

Polisen är i övrigt förtegen och vill inte lämna ut information om händelsen.

– Jag kan inte säga så mycket mer då vi utreder ärendet. Men vi ska höra vittnen som var på platsen och vi ska höra mannen igen, säger Örjan Österberg, jourhavande förundersökningsledare i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.