Se bilder från den brandhärjade lägenheten i Södertälje. Foto: SVT

En anhållen för misstänkt mordbrand i Södertälje i natt

Uppdaterad
Publicerad

En person sitter anhållen misstänkt för grov mordbrand efter en lägenhetsbrand på Grusåsen i Södertälje i natt. Ett larm om en utvecklad lägenhetsbrand kom in till polisen klockan 01.22 natten till tisdagen och personen anhölls under morgonen.

– Den här branden begränsades till en lägenhet, men det förelåg spridningsrisk och boende spontanevakuerades under natten. Lyckligtvis var det ingen som skadades i samband med branden, säger Anna Westberg, presstalesperson i polisregion Stockholm.

Branden rubriceras som grov mordbrand med anledning av den stora spridningsrisken.

– Man misstänker att branden inte startat på ett naturligt sätt, utan att någon har startat branden.

Lägenheten blev brännskadad

Trots spridningsrisken begränsades skadorna till den aktuella lägenheten som Anna Westberg beskriver som ”väldigt brandskadad”.

– Det verkar på så vis ha klarat sig bra i och med att skadorna bara var i den här lägenheten. Jag tror att räddningstjänsten släckte branden ganska tidigt under natten, vid tvåtiden.

Ärendet är nu lett av åklagare och den anhållna personen ska förhöras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.