Hör ungdomar om stängda mötesplatsen: ”Det känns inte bra”. Foto: Klara Klintbo Skilje/SVT

Mötesplats i Lina stänger – ungdomar upprörda

Uppdaterad
Publicerad

En möteslokal för verksamheter i Lina hage har nu stängt. Något som har gjort ungdomar och verksamhetsansvariga upprörda.

– Det känns som mitt hem, säger Alexander Aziz, 12 år.

Lokalen tillhör Telge bostäder och nu ska koncernen ta över för att omvandla den till ett områdeskontor. Det är i början på nästa år som Telge bostäder ska flytta ut till tre olika områden i Södertälje då företaget vill öka närvaron bland hyresgästerna.

Förutom i Lina hage kommer det finnas kontor i Hovsjö och Brunnsäng.

Verksamheter tar olika vägar

En av verksamheterna som höll till i möteslokalen i Lina Hage är Läslandet som nu har fått flytta till ett annat område.

Andra verksamheter har behövt ta andra beslut, till exempel föreningen Lina kultur och ekologi som planerar att frysa sin verksamhet.

Upprördhet bland unga

Flytten och omvandlingen har skapat upprördhet bland de som använt sig av lokalerna. SVT har valt att prata med bland annat ungdomar för att höra vad de tycker om förändringen.

Hör mer i videon ovan: ”Jag kommer inte gå till en annan fritidsgård”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.