Foto: Sören Nilsson

Motorvägsbron i Södertälje kan rasa

Uppdaterad
Publicerad

Södertäljebron på E4/E20 söderut fick så svåra skador efter olyckan under midsommarhelgen att den skulle kunna säcka ihop. Det säger Trafikverkets projektledare till Dagens Nyheter.

Förra veckan kunde Trafikverket konstatera att motorvägsbron i Södertälje kommer hållas stängd hela sommaren. Sedan dess har skadorna inventerats och det är ett svårt arbete som myndigheten har framför sig.

Kan ”säcka ihop”

– Hela bron är sned och skulle kunna säcka ihop, säger Joachim Jacobsson, projektledare på Trafikverket till DN.

Motorvägsbron i Södertälje

När SVT når Trafikverket så förtydligar presschefen Bengt Olsson att det inte föreligger någon rasrisk just nu, men att det finns en risk att bron säckar ihop under Trafikverkets arbete.

Rasrisk under reparationen

– Det är därför vi stagar upp den, arbetet är väldigt minutiöst med att reparera bron, säger han och tillägger:

– Om något går fel under arbetet är det egentligen större risk att prognosen (att bron öppnas igen i mitten på augusti, reds anm) skjuts upp, men gud förbjude ska inget hända.

Enligt Trafikverket flyter arbetet just nu på som det ska och bron förväntas fortfarande öppnas igen i mitten på augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet