Multikonsert till förmån för Syriens barn Foto: Pivo

Multikonsert till förmån för Syriens barn

Nu på lördag blir det musik från världens alla hörn under en insamlingskonsert till förmån för barn i Syrien.

Det bjuds på blues, orientaliskt och folkmusik – som bland annat Södertäljebandet Pivo spelar. Bandet har även tagit initiativ till insamlingskonserten och bjudit in alla band.

– De ville mer än gärna ställa upp och alla gör det gratis, säger Rolf Siwertz, som spelar mandolin i Pivo.

Konserten hålls i ABF-huset i Södertälje och det serveras arabisk soppa och fika. Tanken är att publiken sedan skänker pengar, som via organisationen Rädda barnen går till barn i Syrien.

– Det fräter på hjärnan det här eländet. Vi musiker kan tillsammans göra något och få utlopp för vår frustration, det behövs mer än någonsin, säger Olof Näslund, som spelar munspel i Pivo.

Varför ska pengarna gå till just barn?

– Barnen är vårt framtidshopp och det är de som ska ta över landet. De måste få skola och mat för att kunna göra det, säger Olof Näslund.

Vad blir höjdpunkten på den här konserten?

– Förhoppningsvis hoppar vi in i varandras band och spelar tillsammans. Det öppnar för intressanta möten, säger Olof Näslund.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer