Märta Holmerin skriver deckare som utspelar sig i Södertälje. Foto: SVT

Mystiska mord på Scania

Uppdaterad
Publicerad

Så här i sommartid är det många som tar sig an en god deckare i hängmattan. SVT Södertälje har träffat en författare som genom deckargåtor vill ge sina läsare en ny bild av Södertälje.

En helt vanlig dag i centrala Södertälje spatserar människor runt i sommarregnet. En av dessa smider planer för nya mord.

– Det är något kittlande med att besudla det vackra med något läskigt och ruggigt. Den här idyllen förstörs så lätt, säger deckarförfattaren Märta Holmerin.

I hennes första Södertäljedeckare bor huvudpersonen Julia vid Marenplan. Men det är på jobbet som otäcka saker börjar hända för Julia. Arbetsplatsen är samma som författarens, nämligen Scania.

Vill ge en ljusare bild av staden

Märta Holmerin jobbar nu för fullt med sin andra Täljedeckare. Och det ruskiga innehållet till trots är hennes tanke faktiskt att ge läsarna en ljus bild av Södertälje.

– Jag tycker att det är väldigt tråkigt att det som sägs om Södertälje är väldigt negativt. Jag vill på något sätt förmedla den vackra bilden av Södertälje, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.