Hör var feriepraktikanterna tänker inför sommaren Foto: SVT

Närmare 500 ungdomar redo för sommarjobb: ”Känns bra att tjäna pengar och ta ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen skrev närmare 500 ungdomar från Södertälje in sig för feriepraktik hos Telge Hovsjö och Telge bostäder. Under informationsmötet i Hovsjö var det många förväntansfulla ungdomar på plats, för några kommer det innebära deras första smakprov på arbetslivet. I videon berättar de mer om sina förväntningar inför sommaren.

Ungdomarna kommer få arbeta i tre veckor var under olika perioder under sommaren. Arbetet handlar framför allt om att sköta områdena runt omkring bostäderna som till exempel plantering, sophantering, målning och enklare snickeri.

– Det är en fantastisk tid då det myllrar av ungdomar i våra områden, vilket vi uppskattar väldigt mycket, säger Gulseren Buyukbalik, enhetschef arbetsmarknad och boprojekt inom Telge Hovsjö och Telge bostäder.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.