Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: TT/Arkivbild

Nödraket sköts in genom fönster i Hovsjö

Uppdaterad
Publicerad

En nödraket sköts in i en fastighet i Hovsjö på eftermiddagen på nyårsafton och skadade en person. Även polisen utsattes för avfyrade smällare när de kom till platsen.

Det var vid 16-tiden på nyårsaftonens eftermiddag som en nödraket sköts in genom en fönsterruta i Hovsjö i Södertälje. En person fick i samband med detta glassplitter på sig och polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppskada.

– Åtminstone en person har fått glassplitter på sig och blivit lättare brännskadad då raketen avfyrades in i lägenheten. Vi har poliser på plats som bland annat tar raketer i beslag för att minimera risken för fler incidenter, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg.

Två omhändertagna

Tidigare hade polisen fått samtal om att ungdomar sköt raketer mot personer som befann sig i området. När polisen kom till platsen blev de utsatta för att smällare avfyrades mot dem.

Polisen har till följd av händelserna omhändertagit två personer och avvisat ytterligare tre från platsen, skriver man på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.