Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad eleverna dagens utbildningsdag. Då fick de lära sig om flera typer av mobbning och de olika rollerna. Foto: Jasmine Gestblom/SVT

Nu åker Nahir Oyals projekt mot mobbning på Sverigeturné

Uppdaterad
Publicerad

Antimobbningutbildningen ”Be the hero” som började på en fotbollsplan i Södertälje har växt. Nu är de ute på en Sverigeturné med stopp på 20 olika skolor som sträcker sig från Piteå till Malmö. Följ med till Turingeskolan i Nykvarn när eleverna lär sig att bli vardagshjältar.

– Det handlar om att skapa empati och ge dem kunskap om vilka konsekvenser mobbning kan få. Eleverna ska känna ” jag som individ kan faktiskt göra skillnad”, säger Nahir Oyal, medgrundare till utbildningen.

Södertälje sen hela Sverige

Fotbollsspelaren Nahir Oyal, som tidigare spelat för Arameisk-Syrianska IF och Djurgården, och Johan Rolander grundade tillsammans den ideella föreningen Hero of the talk. Från början var det en lokal verksamhet i Södertälje. Nu är drömmen att bli ännu större.

– Vi vill få ut det här till alla skolor i Sverige. Men som start alla skolor i Södertälje, det vore fantastiskt.

Så här går det till

• Eleverna får genom en e-plattform och så kallade HERO-kort klara olika uppdrag

• Det kan vara allt ifrån att svara på film-spel, teater och frågesport

• En stor del av utbildningen sker i grupp men vissa är individuella

• För de skolor som är med på turnén är utbildningen gratis

Källa: Hero of the talk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.