Skidsäsongen närmar sig och i Södertälje kommer fler ideellt arbetande föräldrar synas i backen Foto: TT

Nu måste föräldrar jobba i backen

Publicerad

Eftersom det tidigare år har varit svårt att få tag i tillräckligt med volontärer som vill jobba i Ragnhildsborgsbacken införs i år en ny strategi. Nu måste de föräldrar som vill se sina barn i skidskolan rycka in.

Nu är det snart dags för skidsäsong och vid Ragnhildsborgsbacken är förberedelserna i full gång. Inför tidigare år har det varit svårt att hitta volontärarbetare till verksamheten.

– Vi har kämpat i flera år med det här att hitta volontärer till vår förening, säger Mathias Gälsing som är event- och marknadsansvarig för Ragnhildsborgbacken.

Föräldrakrafter i backen

I år har man därför infört en ny strategi: Alla föräldrar till barnen i skidskolan måste ställa upp en dag som extra-arbetare under säsongen.

– Nu har vi kommit till en punkt där det är väldigt ansträngt och vi tycker att det här är en bra lösning, säger Mathias Gälsing.

Är ni inte rädda att det här kommer skrämma bort föräldrar?

– Nej det skulle jag inte säga, vi har släppt skidskolan i helgen och det är en oförändrad anmälningsmängd. Vi tror snarare att folk ser det som positivt att man ser en långvarig satsning i backen, säger Mathias Gälsing.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer