Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Södertäljebon Helena Gustafsson är en av besökarna på den nya provenheten. Här testas hon för antikroppar. Foto: Maja Flygt/SVT

Hundratals testas för antikroppar på ny mottagning: ”Har saknats söder om stan”

Uppdaterad
Publicerad

För cirka en vecka sedan öppnades en ny provenhet för antikroppar i Södertälje. Sedan dess genomför man cirka 200 tester om dagen och märker att det finns ett uppdämt behov.
– Innan har det varit svårt att få tider, men nu var det jättelätt, säger Helena Gustafsson som är där för att ta ett prov.

Regionens mål har varit att öka antalet antikroppstester i länet. I Södertälje, som tidigt var väldigt hårt drabbat av coronavirusets spridning, har det varit köer för att få göra gratis antikroppstester. Enligt regionen är det problemet löst nu när ytterligare en efterlängtad provenhet öppnat i centrum.

– Vi har haft stora testmottagingar i Stockholm och norr om stan, men på södra sidan har det fattats, säger Anna Karlsson-Hansson, platschef på den nya provenheten.

SVT följde med under en provtagning. Se mer i videon.

Doktor.se Södertälje centrum

Unilabs Luna närlaboratorium

Provtagningscentral Södertälje Sjukhus

Unilabs Salem närlaboratorium

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet