Hör Jonas Packalén på Södertäljepolisen säga ifrån om festerna som fortsätter hållas. Foto: Maja Flygt/SVT

Ny storfest i helgen – 150 personer på bröllop i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Trots att kommunen och polisen har försökt stoppa festandet i Södertälje har de stora sammankomsterna fortsatt under pandemin. Senast i lördags samlades cirka 150 personer för bröllopsfirande, meddelar polisen som nu säger ifrån igen:

– Det är högst olämpligt, säger Jonas Packalén, Södertäljepolis.

Polisen fick flera tips från allmänheten om bröllopsfesten under helgen. Enligt den nya pandemilagen som infördes i januari får max åtta personer samlas vid tillställningar i festlokaler och andra platser som hyrs ut, trots detta kunde polisen inte gripa in.

– Lagstiftningen träffar inte alla verksamheter, och det är just det vi inom polismyndigheten nu för samtal med länsstyrelser, kommuner och politiker om för att kunna inkludera alla, säger Jonas Packalén.

Enligt Jonas Packalén skötte sig alla på festen med att sitta utspritt vid borden och inte dansa tillsammans, men han reagerar ändå starkt på att festerna anordnas under rådande situation. Hör mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet