Nybygge i Nykvarn orsakar skador – villorna intill spricker

Uppdaterad
Publicerad

Efter att HSB började påla för nybygget på Gamla IP i Nykvarn har skador uppstått på flera närliggande villor. Något som LT.se var först att rapportera om. När arbetet börjar närma fastigheterna är grannarna oroliga för ytterligare skador.

– Vi är jätteoroliga och stressade över den här situationen och vi vill ju få någon typ av information om det här från HSB, säger Lukas Boubekeur, villaägare.

Det är pålningen inför bygget av flerfamiljshus som HSB har inlett med. De planerar även att bygga radhus på Gamla ip som kommer ligga ännu närmare de drabbade villorna. Villaägare i området är nu därför oroliga om det kommer bli ännu allvarligare skador på fastigheterna.

Nykvarn

Vibrationsmätare

I flera av villorna har vibrationsmätare satts upp för att se till att pålningen inte orsakar för starka vibrationer. Gränsvärdet som är satt är 3 mm/s sekund och det högsta värdet som har mätts upp hittills är enligt HSB 2 mm/s.

Spela klippet ovan för höra hur villaägarna på Dammstugevägen påverkats av pålningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nykvarn

Mer i ämnet