Bob Wållberg från Nykvarnspartiet stänger inte dörren för SD. Foto: SVT

Nykvarns nya styre presenteras – tre partier bildar majoritet

Uppdaterad
Publicerad

Nykvarnspartiet, Moderaterna och Miljöpartiet kommer att styra Nykvarns kommun kommande fyra år.

Det har tagit drygt en månad men nu är förhandlingarna i Nykvarn klara.

Nykvarnspartiet, med 9 mandat, Moderaterna, med 6 mandat, och Miljöpartiet, med 1 mandat, har nu enats om att styar kommunen.

Tillsammans får den nya koalitionen 16 av totalt 31 mandat i kommunfullmäktige.

– Jag är glad att vi har lyckats få ihop en majoritet. Med tanke på valresultatet var det ju inte helt självklart hur det skulle se ut framöver. Vi får in Miljöpartiet som den gröna rösten i rummet och vi får en tydlig majoritet som kan driva politiken framåt. Samtidigt får vi en fortsatt debatt i kommunen tack vare en stark opposition. Det är positivt, säger Bob Wållberg, som fortsätter som kommunstyrelsens ordförande, på en pressträff.

Hur stor utmaning kommer det att bli att samarbete med Miljöpartiet som ju tidigare varit i opposition?

– Det kommer säkert att dyka upp sakfrågor där vi inte har samma uppfattning, men det är ju det som är politik att försöka lösa de här sakerna. När man är lösningbenägen och vill väl måste man också våga tro på de goda krafterna i samhället, säger Bob Wållberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Södertälje
Mer Nyheter