”Vi är forfarande skakade av coronavåren”. Hör IVA-läkarens oro inför den andra coronavågen som väntas nå avdelningen inom några dagar. Foto: Matilda Ringqvist/SVT

Hör IVA-läkarens oro för ny coronavåg: ”Kraftig anstormning om några dagar”

Uppdaterad
Publicerad

På Södertälje sjukhus rapporterar man på onsdagen att antalet covidpatienter i omlopp ökat till 27 stycken. 19 av dessa ligger på vårdavdelning och två på intensivvårdsavdelningen, IVA. Och där bävar man nu inför den nya coronavågen.

– Vi kommer få en kraftig anstormning av patienter om några dagar, säger David Hellgren Svae, överläkare på IVA som vittnar om att personalen ännu inte återhämtat sig mentalt från våren och att det nu är den stora utmaningen.

”Vi vädjar till samhället”

Men samtidigt som sjukhuset är på tå och mer försiktiga än någonsin upplever IVA-personalen att man inte tar den nya coronavågen på samma allvar som i våras.

Coronaviruset i Södertälje

– Det är en besvikelse eftersom vi sliter här. Vi vädjar till samhället att se till att följa rekommendationerna och inte bli smittade eller smitta andra, säger David Hellgren Svae.

Spela videon ovan för att höra läkaren om läget på sjukhuset: ”Personal är fortfarande sjukskrivna”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet