Foto: TT

Påkörd parkeringsvakt tvingas till flera operationer

Publicerad

En av parkeringsvakterna som tidigare i år blev påkörd av en smitare på Lovisinsgatan, har blivit så pass skadad att hon nu behöver opereras flertalet gånger. Det uppger Södertälje kommuns parkeringschef, Lars Neimert.

Det var i januari i år som incidenten inträffade i samband med att parkeringsvakter beslutade att bärga en felparkerad bil.  När föraren, som nu står åtalad för våld mot tjänsteman, anlände till platsen, ska han ha satt sig i bilen och försökt köra iväg.

Och det var när han försökte smita som han ska ha ha kört på tre parkeringsvakter. Samtliga ska ha orsakats smärtor och den ena är nu långtidssjukskriven. I polisens förundersökning berättar kvinnan:

”När han backade andra gången så knackade jag på bakrutorna så att han skulle förstå att jag var bakom bilen. Jag uppfattade det som att han ville köra på oss. ”

Efter påkörningen uppger kvinnan att hon klämdes mellan en stolpe och förarens bil.

”Vi gör allt för att stötta henne”

Kommunens parkeringschef, Lars Neimert, har tidigare sagt till SVT att händelsen är den värsta han sett under sina 30 år i branschen. Han berättar att parkeringsvakten sedan olyckan är långtidssjukskriven och att hon kommer tvingas till operation.

Lars Neimert menar att hot och trakasserier mot parkeringsvakter har ökat, men att förra veckans händelse är unik.

– Hon har en skada i axeln och har tappat känseln i två fingrar. Hon kommer att opereras två tre gånger, säger han.

Vad tänker du om det?

– Det är naturligtvis oerhört tråkigt samt allvarligt, arbetsgivaren gör allt vad vi kan för att stötta henne i denna tragiska olycka.

– Våra parkeringsvakter är oerhört utsatta i dagens samhälle.

Föraren, en man i 35-årsåldern, står åtalad för tre fall av våld mot tjänsteman. Han förnekar brott. Rättegången hålls nästa vecka i Södertälje tingsrätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer